Tervetuloa

LYMFAHIERONTA

Kaunis keväinen tervehdys!

Erikoisammattitutkinnon käytännön opiskeluni alkavat olla viimeinkin paketissa, vaikka kirjallisten töiden tuottaminen ja näyttötutkinnot haastavatkin arjen ajankäyttöä etenkin iltaisin ja viikonloppuisin.  Antoisaa opiskelu on ollut ja tuonut mukanaan niin paljon mahtavia mahdollisuuksia ja uusia ihmisiä elämääni että voi vau- huokaisen syvään <3 Odotan niin ilolla sitä mitä tulevaisuus tuokaan matkassaan.

Lymfahieronta (manuaalinen, pikku kätösin tehtävä hieronta) on ollut yksi opintojeni osa ja kasvolymfaa olenkin saanut ihastuttavan paljon tehdä. Myös vartalon lymfahieronta (vatsan alue sekä jalat) on hiljalleen asettumassa hoitovalikoimaan. Vartalon lymfahierontaa ei vielä löydy hinnastosta mutta soittamalla onnistuu ajanvaraus tämänkin hoidon kohdalla. 
Lymfahieronta kohdistuu kehon lymfasuonistoon sekä ihon pinnalle. Imunesteen kiertoa elimistössä hidastavat esimerkiksi liikunnan puute tai yksipuolinen rasitus, liiallinen fyysinen rasitus, kylmyys tai kuumuus, tulehdukset, kiristävät vaatteet ja sairaudet imuteissä.  Lymfasuonia stimuloidaan kevyesti pumpaten niin että proteiinit kulkeutuvat nesteen mukana imusuonien kautta takaisin verenkiertoon ja poistavat näin mm. turvotusta. Kudoksiimme varastoituu usein ylimääräistä nestettä ja kuona-aineita ja lymfahoidon tarkoituksena on auttaa imunestekiertoa kuljettamaan neste ja kuona-aineet lymfateihin, mistä ne siirtyvät verenkiertoon ja poistuvat elimistöstä virtsan mukana. Lymfahieronta vaikuttaa imunestekierron lisäksi siis verenkiertoon, ihmisen puolustusjärjestelmään (immuniteettiin) sekä vegetatiiviseen hermostoon eli suolen toimintaan, ruoansulatukseen, seksuaalitoimintoihin sekä rentoutumiseen.

Kosmetologin tekemä manuaalinen lymfahieronta hoitaa ihoa juuri tukemalla imunestekiertoa ja vaikka lymfa on tehokasta turvotuksen poistoon, sillä on myös rentouttavia vaikutuksia parasympaattisen hermoston aktivoinnin kautta. Kosmetologin tekemä lymfahieronta kasvoille tai vartalolle edistää imunestekiertoa ja tukee ihon toimintoja samalla aktivoiden koko vartalon aineenvaihduntaa. Pinnallinen lymfahoito aktivoi myös sisäelimien lymfaattista järjestelmää ja edistää kuona-aineiden poistumista ihosta ja ihonalaiskudoksista. Tämä tapahtuu siksi, että syvien elinten lymfanesteet tyhjenevät pinnallisiin lymfasuoniin. Hoito ennenkaikkea vähentää ja ennaltaehkäisee turvotusta ja parantaa ihon väriä. Kasvolymfaa käytänkin usein asiakkaan toiveesta rauhoittamaan ihoa esimerkiksi mekaanisen ihonpuhdistuksen jälkeen tai silmänympärysalueen turvotukseen. Lymfahieronta myös tehostaa hoidossa käytettävien ainesosien imeytymistä ja vaikutusta, minkä vuoksi se on erittäin hyvä lisä hoitovalikoimaan ja mm. parempiin ihonhoidollisiin tuloksiin kasvohoitojen yhteydessä.

Lymfaterapian vasta-aiheita, jolloin hierontaa ei voida toteuttaa, ovat akuutti infektio eli tulehdus, syvä laskimotukos ja pahanlaatuiset kasvaimet, joiden hoito on kesken.

Iloa ja Valoa alkaneeseen kevääseen ja tulevaan kesään <3

Mari

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top