Tervetuloa

Kevätaurinkoa – asiaa aurinkosuojista/ Environ

Asiaa aurinkosuojista

Ihoa tehokkaasti suojaavan aurinkovoiteen tulisi sisältää vähintään kolme oleellista elementtiä:

  • Riittävän UVA-suojan
  • Riittävän UVB-suojan
  • Riittävän antioksidanttisuojanUseat tiedemiehet eivät suosittele vahvempia kuin 15-20 –suojakertoimisia aurinkosuojavoiteita, koska suuremmat suojakertoimet sisältävät suuret pitoisuudet absorboivia aurinkosuojakemikaaleja, jotka UV-säteilyssä muuttavat molekyylirakennettaan, menettävät aurinkosuojatehonsa ja saattavat itse muuttua vapaiksi radikaaleiksi. Liiallisen aurinkosuojakemikaalin muututtua vapaaksi radikaaliksi, iho on entistä altistuneempi UV – vaurioille, ihon kudosvaurioille sekä ihon palamiselle UVB -säteilyn johdosta.Olivatpa aurinkosuoja-aineet mitä tahansa, aurinkovoiteen tulisi aina sisältää myös suuret pitoisuudet antioksidantteja, koska ne nappaavat vapaita radikaaleja ja vähentävät niiden haitallisia vaikutuksia ihoon. Antioksidantit ovat tämän vuoksi erityisen tärkeitä suoja-aineita myös ihoa vanhentavia pitkiä UVA-säteitä vastaan, joille olemme alttiita kesät talvet aamusta iltaan. Kun käytämme päivällä Environ:in A-vitamiinivoidetta, retinyylipalmitaatti antaa jo itsessään n. 20 suojakertoimen ja palauttaa illalla yhdessä antioksidanttien kanssa ihon vitamiinitasot ennalleen.

    Alla olevasta taulukosta näemme, että SPF 15, SPF 30 ja SPF 50 –suojakertoimissa on vain muutaman prosentin suojausero, mutta sen sijaan kemikaalien pitoisuus nousee runsaammin. Environ:in tarkoitus on ylimääräisten suojakemikaalien lisäämisen sijasta rakentaa lisäsuojaa sisällyttämällä aurinkosuojavoiteeseen suuria pitoisuuksia antioksidantteja.

Mikä on suojakertoimien todellinen suoja?

SPF- kerroin/ UVB-säteistä absorboituu:

2/ 50 %

4/ 70 %

8/ 87.5 %

15/ 93.3 %

30/ 96.7 %

50/ 98 %

RAD –aurinkosuojavoide sisältää runsaasti antioksidantteja ja SPF 15 –suojakertoimen. Voide on kosteuttava ja sopii niin työarkeen kuin auringossa viihtyville, kesäpäiviään ulkona viettäville. RAD sopii jokaiselle ja kaiken ikäisille vauvasta vaariin.

Alpha Day Lotion on SPF 15 -suojakertoimen sisältävä maitohappopohjainen aurinkosuojavoide. Maitohapon ansiosta iho pysyy kosteana sekä edistää ihon omaa exfoliaatiota. Näin ihon pinta tasoittuu ja sävy kirkastuu. Kyseistä tuotetta suositellaan erityisesti tukkeutuvalle, epäpuhtaalle ja pigmenttivaurioiselle iholle.

RAD ja Alpha Day Lotion ovat molemmat läpi vuoden suositeltavia aurinkosuojia, mutta erityisesti kesäpäivien ja auringossa viihtyvien kesälaukkuun RAD on paras valinta.  

Teksti: Vitamion Oy/ Environ

Back To Top