LYMFAHIERONTA

Mitä lymfahoito tai lymfahieronta tarkoittaa?

Lymfahieronta on kevyesti käsin tehtävä pumppausmenetelmä, jolla pyritään imu- eli lymfakierron edistämiseen. Sen tarkoituksena on pumpata imu- eli lymfanestettä imusuonten suuntaan, saaden imunesteen virtausta nopeutumaan. Kevyt pumpaten tehtävä hieronta saa aikaan vuorottaisen pumppaus- ja imuvaikutuksen imusuoneen, joka edistää imunesteen virtausta sekä tehostaa ja tukee lymfakiertoa. Manuaalisen lymfahieronnan on kehittänyt tanskalainen biologian tohtori Emil Vodder ja hänen vaimonsa Estrid vuonna 1930.

Imunesteen kiertoa hidastavat muun muassa liikunnan puute, kylmyys tai yksipuolinen rasitus, liika fyysinen rasitus, tulehdus, kiristävät vaatteet tai sairaudet imuteissä.

Hyödyt

Kosmetologin tekemän kasvolymfahieronnan tarvoitteena on hoitaa ihoa, tukien asiakkaan omaa imunestekiertoa ja siten aineenvaihduntaa. Hoito edistää kuona-aineiden poistumista ihosta sekä ihonalaiskudoksesta, vähentää ja ennaltaehkäisee turvotusta ja myös parantaa ihon väriä. Hoito vaikuttaa parasympaattiseen hermostoon joten hoito on myös rauhoittava ja miellyttävä.

Kudoksiin varastoituu helposti ylimääräistä nestettä ja kuona-aineita kun kehon oma lymfakuormitus ylittyy. Hoidon tavoitteena on saada kuljetettua neste ja kuona-aineet lymfateihin, josta ne siirtyvät edelleen verenkiertoon ja poistuvat elimistöstä lopulta virtsan mukana.

Kenelle hoito sopii?

Kasvolymfa sopii muutamia kontra-indikaatioita lukuunottamatta henkilöille, jotka kärsivät kasvojen – erityisesti silmänympärysalueen – turvotuksesta, couperosasta tai se on muuten herkkä ja punoittava. Koska lymfa aktivoi ihon toimintoja, se sopii hyvin ikääntyvälle iholle sekä arpien hoitoon ja sitä voidaan tehdä myös ennen ja jälkeen kasvoleikkausten. Tehokkaimmillaan hoito on kun sitä tehdään sarjahoitona.

 

Kenelle lymfahieronta ei sovi?

Lymfahieronnan vasta-aiheita ovat pahanlaatuiset kasvaimet, akuutit ihosairaudet tai tulehdukset, akuutit tulehdukset tai sairaudet elimistössä, verisuonitukokset, vaikeat sydämen toimintahäiriöt, sairaudesta johtuva turvotus, paha allergia/astma, tulehtunut vaikea akne, munuaissairaudet, imusuoniston sairaudet.

Mikäli ei ole varma, sopiiko lymfa juuri Sinulle, keskustele lääkärin kanssa. Lääkärin luvalla voidaan tehdä lymfaa jos on lievää aknea tai hyvin hoidossa oleva kilpirauhasen toimintahäiriö tms.

Hoidon jälkeen

Lymfahoidon jälkeen tulee juoda runsaasti nestettä pienin siemauksin sekä ottaa mahdollisimman rauhallisesti. Samana päivänä on hyvä välttää saunomista ja rankkaa liikuntaa, sillä verenkierron aktivoituminen saattaa heikentää hoidon tehoa.

 

Kasvolymfa 30 min. hinta 36€ /kerta

Kasvohoidon yhteydessä klassisen kasvohieronnan sijaan +16€

Lymfaboots hoito esim. kasvohoitojen/värjäysten yhteydessä +12€

 

 

 

Back To Top